الاثنين، 30 ديسمبر 2013

ليس كل اسهال احمر كوكسيديا



تحية شكر وتقدير للمهندس عاطف عبدالدايم جزاة الله خير الجزاء

المقال نقلا عن مهندس عاطف عبدالدايم

بواسطة صفحة

آل سلام لتعبئة المواد الغذائية ودواجن التسمين

https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening


لكثرة وقوع المربين فى المشكلة دى هنتناولها بشئ من الخبرات الحقلية مع بعض الكلام العلمى

الاسهال الاحمر 
او الزرق الاحمر الصلب شوية 

كتير من المربين اول ما بيشوفة بيعتقد انة كوكسيديا
وينزل بالدوا وفى الاخر يشتكى ان الدوا مجبش نتيجة مع ان الحالة مش كوكسيديا

https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening


طيب تسئلة هل فية نافق يقول لا 

طيب هل استهلاك العلف قل يقول لا

اذا مش كوكسيديا 

والزرق المحمر دا عبارة عن الزرق الطبيعى مختلط ببعض خلايا الامعاء او الجهاز الهضمى الميتة خاصة الخلايا المبطنة للامعاء

طيب اتاكد ازاى ان الكلام دا صحيح حقليا وعلميا

حقليا هو ان الطير نفسة اللى بيخرج النوع دا من الزرق لو لاحظتة تانى يوم هتلاقى الزرق طبيعى من غير احمرار

وعلميا هى ان خلايا الجهاز الهضمى او القناة الهضمية المبطنة بتتكسر وبتتجدد خلال 48 ساعة

اول 24 ساعة بيكون منعت التخلص من الخلايا الميتة وتانى 24 ساعة تكون الخلايا الجديدة اتكونت

علشان كدا مش بنلاقى نفس الطير اخرج زرق باحمرار تانى

ودا علامة على انها غير مرضية



https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening

دمتم بخير ........ اللهم علمنا ما ينفعنا وانفعنا بما تعلمنا

مسموح بتداول النشر بشرط ذكر المصدر فهى امانة 

هناك تعليق واحد:

  1. الموقع الاول لكتاكيت ودواجن الزقازيق
    http://zagpoultry.blogspot.com.eg/

    ردحذف


نتمنى ان تكون قد استفدت من زيارتك