الأحد، 29 ديسمبر 2013

كيف تتعرف على مواصفات وجودة الكتكوت ؟؟؟؟



كل دورة بتمر علينا بيقى لها ظروفها ومشكلها وطبعا واساس المشاكل كلها
الكتكوت .
طب ازاى اعرف ان الكتكوت اللى جاى حلو ولا وحش لازم يكون فية اسس
انا كمربى اعرفها او حتى لو كنت موزع وطبعا فى الحالتين دة اساس نجاح
بأذن الله .
مع بعض دلوقتى حنشوف ازاى اعرف ان الكتكوت اللى وصلنى سليم او سيىء

ودعونا نقتطف وردة من بستان مهندس عاطف عبد الدايماطال الله فى عمرة وزادة عزا وعلما وبارك الله لة فى اولادة


المقال تجميع وتنسسيق ادارة صفحة
آل سلام لتعبئة المواد الغذائية ودواجن التسمين

====================================

بعض صفات الكتاكيت اللى تعرف منها ان الكتكوت سيئ

** حجمة اقل من 34 جرام

** حجم الراس اكبر من الطبيعى

** تهدل الاجنحة مع صغر حجمة

** فحص الحوصلة وتحصلها فاضية بعد نزولة بفترة وجيزة

** الارجل باردة

** اختفاء اللمعة فى الارجل والمنقار


** ظهور اول ريش القوادم من اول يوم طبعا دا معماة انة فاقس بدرى

** الميل المستمر الى الجلوس جانب الجدار حتى لو الحرارة كويسة

** عدم الانتشار فى الحرارة الطبيعية

** حارشيف الارجل مساء وناعمة تدل على اناث اكثر من الذكور والاناث وزنها اقل

** عيون غير منتبهة خاملة او مغمضة

** منقار طرى يمكن ثنية بسهولة

كل دا ممكن تكشف علية من اول ما تشوفة
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آل سلام لتعبئة المواد الغذائية ودواجن التسمين

 undefined
والان لنستعرض معا 
كيف احكم على جودة الكتكوت بطرق سهلة وبسيطة ؟؟؟

undefined


https://www.facebook.com/allsallamForfoodpackagingandpoultryfattening



من اهم المقاييس التى تستطيع من خلالها قياس جودة الكتكوت

هى درجة حرارة الكتكوت الداخلية
من خلالها تعرف جودة الشغل او تحكم على فترة الحضانة عاملة اية معاك

طبعا لان الفترة دى لو الشغل فيها غير جيد فتوقع حدوث مشاكل مرضية وتحويل غذائى سيئ

طيب هنقول معلومات سريعة عن الموضوع دا
اولا درجة الحرارة المثلى لجسم الكتكوت 40 الى 41 درجة

هنقيسها ازاى
فية ترمومتر بتاع الاذن الطبية زى اللى بيتحط فى الاذن دا
بيوضع برفق فى فتحة المجمع او مؤخرة الكتككوت
(( برفق علشان ميمتش منك))

ونقيس الحرارة طبعا هو رقمى

لو درجة الحرارة اقل من ال40 الى 41 درجة فوجب عليك انك ترفع حرارة الحضانة

طبعا فية امور اخرى تاثر على حرارة الكتكوت الداخلية

وهى
** انك تتاخر فى تشغيل الدفايات يعنى لازم تشتغل قبل الدفعة بفترة لا تقل عن 12 الى 24 ساعة علشان كل حاجة فى العنبر تاخد حرارة التحضين
** انخفاض مستوى الرطوبة فى بعض اجزاء العنبر  بيعمل حرارة داخلية سيئة
ودا علشان قدرة الهواء على نقل الحرارة

** عدم توزيع الهواء داخل العنبر بكفاءة بيقلل درجة حرارة الكتكوت الداخلية

فية مقياس تانى كل الناس عارفينة وهو انتشار الكتاكيت فى الحضانة
بس المقياس دا مش دقيق جدا
الادق هو حرارة الكتكوت الداخلية

فعلا لو عملت حرارة داخلية جيدة تاكد ان الطير هيحول معاك كويس وهيتاخر او تقل المشاكل التنفسية معاك
===========================
فية امور كتير نعرف منها خد سير الدورة او جودة التربية او هل الكتكوت ماشى صح او غلط

هنقول هنا اختبار ين بيتعمل اول 12 ساعة

الاختبار الاول

فحص الحوصلة
علشان نعرف اكل ولا لا

بنجس الحوصلة برفق وهنلاقى حاجة من التلاتة دول
اما * طرية فدا دليل على انة شرب واكل
او * جامدة شوية ودا دليل على انة اكل كويس بس شرب مية قليل فى الحالة  دى انصحك بفحص ملوحة وحراراة المية لو كلة تمام عادى
او * لينة جدا او سايبة شوية ودا دليل على انة شرب مية زيادة وعلف اقل
وهنا انصحك ب انك تحركهم شوية وتعمل العلف على شكل هرمى لجذب اتنباهة مع تظبيط الحرارة
الاختبار التانى

وهو درجة حرارة الفرشة ودى هامة جدا فى استهلاك العلف انة يكون طبيعى

ودى هتجيب مشط رجل الكتكوت او اسفل قدمة وتحطها على وشك لفحص هل باردة او دافية شوية
لو بادرة دليل على برودة الفرشة وبالتالى هتلاقى استهلاك العلف فى اول الايام اقل

وانصحك بتظبيط العلف واضافة مواد سكرية فى المية زى العسل الاسود
=====================


هناك تعليقان (2):


نتمنى ان تكون قد استفدت من زيارتك